هر آنچه که باید در مورد واکسن HPV باید بدانیم
آنچه در این مقاله مطالعه می کنید:
چه کسانی باید واکسن HPV را دریافت کنند؟
واکسیناسیون HPV در سنین 11 تا 12 سال توصیه می شود. واکسن HPV را می توان از سن 9 سالگی شروع کرد. همه نوجوانان پیش از نوجوانی به واکسیناسیون HPV نیاز دارند؛ این واکسیناسیون از عفونت های HPV که می تواند باعث سرطان در آینده شود، جلوگیری می کند.
- نوجوانان و بزرگسالان جوان تا سن 26 سال که واکسن HPV را شروع یا به پایان نرسانده اند نیز به واکسیناسیون نیاز دارند.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری CDC توصیه می کند که کودکان 11 تا 12 ساله دو دوز واکسن HPV را با فاصله 6 تا 12 ماه دریافت کنند.
- اولین دوز به طور معمول در سنین 11-12 سالگی توصیه می شود. واکسیناسیون را می توان از 9 سالگی شروع کرد.
- اگر اولین دوز قبل از تولد 15 سالگی تزریق شده باشد، تنها دو دوز لازم است.
نوجوانان و بزرگسالان جوانی که این مجموعه را دیرتر شروع می کنند، در سنین 15 تا 26 سالگی، به سه دوز واکسن نیاز دارند.
- کودکان 9 تا 14 ساله که دو دوز واکسن را با فاصله کمتر از 5 ماه دریافت کرده اند، به نوبت سوم نیاز دارند.
- سه دوز نیز برای افراد 9 تا 26 ساله که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، توصیه می شود.
واکسیناسیون برای افراد بالای 26 سال توصیه نمی شود.
- برخی از بزرگسالان 27 تا 45 ساله که قبلاً واکسینه نشده اند، ممکن است پس از صحبت با پزشک خود در مورد خطر ابتلا به عفونت های جدید HPV و مزایای احتمالی واکسیناسیون برای آنها، تصمیم به دریافت واکسن HPV بگیرند.
- واکسیناسیون HPV در این محدوده سنی سود کمتری دارد، زیرا افراد بیشتری در این محدوده سنی قبلاً در معرض HPV قرار گرفته اند.
چه کسانی نباید واکسن HPV را دریافت کنند؟
فرد باید در مورد هر گونه آلرژی شدید به پزشک خود اطلاع دهد. افراد در صورت داشتن شرایط زیر، نباید این واکسن را تزریق کنند:
- واکنش آلرژیک شدید و تهدید کننده به مواد تشکیل دهنده ی واکسن دارند.
- واکنش آلرژیک شدید به تزریق دوز واکسن قبلی داشته اند.
- حساسیت به مخمر دارند.
- افرادی که باردار هستند.
واکسن های HPV برای کودکانی که بیماری خفیف دارند، مانند آنهایی که تب خفیف کمتر از 101 درجه، سرماخوردگی، آبریزش بینی یا سرفه دارند، بی خطر است. افراد مبتلا به بیماری متوسط یا شدید باید تا بهبودی صبر کنند.
چه نوع واکسن های HPV وجود دارد؟
همانگونه که در مقالع واکسن HPV، انواع و نحوه تزریق گفته شد، سه از جمله واکسن 9 ظرفیتی HPV (Gardasil 9، 9vHPV)، واکسن چهار ظرفیتی HPV (Gardasil، 4vHPV)، و واکسن دو ظرفیتی HPV (Cervarix، 2vHPV) توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) مجوز گرفته اند. هر سه از این واکسن ها بدن را در برابر انواع ویروس 16 و 18 HPV که باعث بیشتر سرطانهای HPV میشوند، محافظت میکند.
از اواخر سال 2016، تنها Gardasil-9 (9vHPV) در کشور آمریکا توزیع شده است. این واکسن بدن را در برابر 9 نوع HPV (6، 11، 16، 18، 31، 33، 45، 52، و 58) محافظت می کند.
عملکرد واکسن چگونه است؟
واکسیناسیون HPV بسیار خوب عمل می کند. واکسن HPV این پتانسیل را دارد که از بیش از 90 درصد سرطان های منتسب به HPV جلوگیری کند.
- واکسیناسیون HPV برای اولین بار در سال 2006 توصیه شد و از آن زمان عفونت با انواع HPV که باعث اکثر سرطان های HPV و زگیل تناسلی می شوند، 88 درصد در بین دختران نوجوان و 81 درصد در میان زنان جوان کاهش یافته است.
- تعداد کمتری از نوجوانان و جوانان به زگیل تناسلی مبتلا می شوند.
- واکسیناسیون HPV همچنین تعداد موارد سرطان دهانه رحم را در زنان جوان کاهش داده است.
- واکسن های HPV مدت زمان زیادی از بدن محافظت می کند. افرادی که واکسن دریافت می کنند، حداقل به مدت 12 سال تحت نظر قرار گرفته و محافظت از آنها در برابر HPV بررسی شده است و هیچ شواهدی مبنی بر کاهش در طول مدت زمان محافظت وجود ندارد.
عوارض جانبی احتمالی واکسن HPV چیست؟
واکسن های HPV مانند هر داروی دیگری می توانند عوارض جانبی داشته باشند. بسیاری از افرادی که واکسن دریافت می کنند، هیچ عارضه جانبی ندارند. برخی افراد گزارش می دهند که عوارض جانبی بسیار خفیفی دارند، مانند درد بازوی ناشی از تزریق.
شایع ترین عوارض جانبی که معمولاً خفیف است، شامل موارد زیر می باشد:
- درد، قرمزی یا تورم در بازو و محل تزریق واکسن
- تب
- سرگیجه یا غش (غش بعد از هر واکسن، در بین نوجوانان شایع تر از سایرین است)
- سردرد یا احساس خستگی
- حالت تهوع
- درد عضلانی یا مفصلی
برای جلوگیری از غش و صدمات ناشی از غش، نوجوانان باید در هنگام واکسیناسیون، به مدت 15 دقیقه پس از تزریق واکسن نشسته و یا دراز بکشند.
به ندرت، واکنش های آلرژیک شدید (آنافیلاکتیک) ممکن است پس از واکسیناسیون رخ دهد. افراد مبتلا به آلرژی شدید به هر یک از اجزای واکسن، نباید آن را دریافت کنند.