عوارض درمان نکردن پروستات
پروستات، غده ای به بزرگی تقریبا یک گردو (20 تا 25 گرم) زیر مثانه قرار دارد و مجرایی که ادرار را از مثانه به بیرون منتقل می کند. بزرگی پروستات به معنی بزرگ شدن این غده است.
بزرگ شدن غده پروستات در مردان پس از سن 50 سالگی شایع می باشد که فرد را با مشکلاتی مانند تکرر ادرار، ادرار خونی و عفونت ادراری روبرو می کند. معمولا پروستات با علائمی مثل تکرر ادرار همراه است و عدم پیگیری برای درمان آن باعث پیشرفت بیماری می شود.
تراشیدن پروستات از داخل مجرا
تراشیدن پروستات که به اختصار با نام TURP نیز شناخته میشود، در گروه روشهای درمانی بسته برای بزرگ شدگی پروستات قرار میگیرد. در این روش، بخشی از پروستات که بزرگ شده و مشکلات ادراری ایجاد کرده است، حذف میشود.جراحی تراشیدن پروستات در حدود 1 الی 2 ساعت طول میکشد. فرد برای انجام این عمل جراحی، باید تحت بیهوشی قرار گیرد. در صورت بیهوشی نخاعی ، شما به عنوان بیمار بیدار هستید و میتوانید فرآیند درمان را مشاهده کنید.
تکرر ادرار چیست و راههای درمان
برخی ازافراد تکرر ادرار را با بی اختیاری ادرار اشتباه میگیرند، بی اختیاری ادرار به عدم کنترل بر روی دفع ادرار گفته می شود. تکرر ادرار به معنی احساس نیاز متعدد به رفتن به دستشویی و ادرار کردن است. اگرچه تکرر ادرار میتواند به همراه بی اختیاری ادرار رخ دهد، اما همان مشکل نیست.
۶ تا ۷ بار ادرار کردن در ۲۴ ساعت طبیعی میباشد. در صورتی که فرد بیش از ۲ لیتر مایعات ننوشیده باشد.
درمان پروستات با گوجه فرنگی
براساس تحقیقات و مطالعات مواد موجود در گوجه فرنگی با ایجاد حفاظت اپیدمیلوجیکال درصد ابتلا به سرطان پروستات را کاهش می دهد. مصرف فراوان چربی با ایجاد تغییر در متابولیسم کلسترول و استروئید، شانس بروز سرطان را افزایش می دهد.مصرف سبزیجات یا رنگدانه های سبز و زرد یک اثر حفاظتی از بروز سرطان پروستات دارد، شانس بروز سرطان پروستات با گذشت سن افزایش می یابد ممکن است به علت تغییرات هورمونی حاصله نظیر کاهش مقدار آندرسترون و یا افزایش مقادیر سرمی استروژن و استرادیول باشد.
پروستاتِ سنگ ساز
همانطور که در نام بیماری سنگ پروستات مشاهده می شود، این بیماری به حالت خاصی در بدن گفته می شود که در طی آن بیمار در پروستات خود سنگ دارد. سنگ پروستات می تواند نتایج متنوعی را برای سلامتی بدنی انسان به همراه داشته باشد.
جالب است بدانید که سنگ پروستات یک بیماری بدون علامت به حساب می آید که گاهی اوقات فرد بیمار حتی متوجه وجود این بیماری در بدنش نمی شود.
علامت پروستات مهم تر از اندازه
1- سوزش یا درد در هنگام ادرار کردن 2- تهوع و استفراغ 3- کوفتگی 4- ناتوانی در خالی کردن مثانه 5- تب و لرز 6- درد شکم یا کمر درد
بزرگی پروستات و راههای درمان
بزرگی پروستات ( Prostatitis) یکی از مشکلات رایج در میان مردان می باشد که با افزایش سن ، بخصوص بعد از ۴۰ سالگی به آن مبتلا می شوند. این نوع بیماری علتهای متفاوتی دارد.
سرطان پروستات ، التهاب ،تومور و… میتواند باعث این بیماری شود.این عوامل به دو دسته ی خوش خیم و بد خیم دسته بندی میشوند. خوشبختانه روش های تشخیص و درمانی متفاوتی برای درمان این بیماری وجود دارد که در ادامه به آنها میپردازیم.
تست PSA
آزمایش PSA موسوم به تست آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) سطح PSA را در خون اندازهگیری میکند. PSA گلیکوپروتئینی است که توسط سلولهای طبیعی و همچنین بدخیم غده پروستات، تولید میشود. سطوح PSA در خون میتواند در مردان مبتلا به سرطان پروستات بیشتر باشد. سطح PSA همچنین ممکن است در سایر شرایطی که بر پروستات تأثیر میگذارد افزایش یابد.
پیری عامل بزرگی پروستات
یکی از غدد بسیار مهم در بدن مردان غده پروستات است، چراکه نقش مهمی در قدرت باروری آنان ایفا میکند.
اندازه و حجم این غده در سنین مختلف متغیر است. با افزایش سن، حجم و اندازه این غده نیز افزایش مییابد که امری کاملا طبیعی است.
برداشتن کامل پروستات
برداشتن پروستات عمل جراحی است که از طریق آن کل پروستات یا قسمتی از آن برداشته میشود. غده پروستات به اندازه یک گردو بوده که بین مثانه و آلت تناسلی مردان قرار گرفته است.ممکن است برای درمان سرطان پروستات، بیماریهای جدی مجاری ادرار یا بزرگ شدن پروستات (هایپرپلازی خوشخیم پروستات) نیاز به انجام عمل پروستات باشد.
پروستات چیست ؟
پروستات (Prostate) غدهای به اندازه یک گردوی کوچک است که در زیر مثانه و در ابتدای مجرای ادراری در لگن قرار دارد. این غده فقط در مردان وجود دارد و وظیفه آن اضافه کردن مادهای شیری رنگ و قلیایی به مایع منی و همچنین منقبض شدن در هنگام انزال است.
پروستات عامل سنگ کلیه
سنگهای کلیه رسوبات سختی هستند که اغلب به علت بالا رفتن غلظت املاح و نمک در ادرار به وجود میآیند. ایجاد این سنگها علل متنوعی دارد و ممکن است در هر جای دستگاه ادراری از کلیه تا مثانه دیده شوند.
جراحی برداشتن پروستات
برداشتن پروستات عمل جراحی است که از طریق آن کل پروستات یا قسمتی از آن برداشته میشود. غده پروستات به اندازه یک گردو بوده که بین مثانه و آلت تناسلی مردان قرار گرفته است.ممکن است برای درمان سرطان پروستات، بیماریهای جدی مجاری ادرار یا بزرگ شدن پروستات (هایپرپلازی خوشخیم پروستات) نیاز به انجام عمل پروستات باشد.
پروستات کاربرد و بیماری ها
غده پروستات ترشحاتی قلیایی و شیری رنگ را در خود ذخیره و ترشح میکند که معمولا 25 تا 30 درصد حجم منی را به همراه سلولهای اسپرم و مایع کیسههای منی تشکیل میدهد.
در یک مرد سالم پروستات اندکی بزرگتر از یک گردو است؛ در جلو و اندکی پایینتر از مثانه قرار دارد و پیشابراه را درست در زیر مثانه احاطه میکند و میتوان در حین معاینه مقعدی آن را لمس کرد.
جراحی پروستات باز یا بسته و تفاوت آنها
پروستات غدهای است که در زیر مثانه و جلوی راست روده مردان قرار دارد. پروستات نقش عمدهای در سیستم تولید مثل مردان ایفا میکند. درحقیقت تولید مایع منی که حاوی اسپرم است از وظایف عمده غده پروستات میباشد. جراحی حذف کامل یا جرئی غده پروستات در اصطلاح پزشکی به عمل پروستاتکتومی معروف است.
پروستاتیت و علت و درمان
پروستاتیت تورم و التهاب غده پروستات است، غده ای به اندازه گردو که دقیقاً زیر مثانه آقایان قرار گرفته است.غده پروستات مایعی (مایع منی) تولید کرده که اسپرم را تغذیه و حمل می کند.
پروستاتیت اغلب باعث دردناک یا دشوار بودن ادرار می شود. علائم دیگر این بیماری شامل درد در کشاله ران، درد ناحیه لگن یا دستگاه تناسلی و گاهی علائمی شبیه آنفلوانزا است.
مراقبت های قبل و بعد از تراشیدن پروستات
بعد از جراحی برداشتن پروستات به روش TURP ، مراقبت هایی لازم است که به دو دسته تقسیم می گردند:
کنترل درد با مسکن
کنترل خونريزي
مراقبت های قبل و بعد از تراشیدن پروستات
بعد از جراحی برداشتن پروستات به روش TURP ، مراقبت هایی لازم است که به دو دسته تقسیم می گردند:
کنترل درد با مسکن
کنترل خونريزي
سرطان پروستات، سرطان بی علامت
یکی از بیماری ها در سن بالا برای آقایان، پروستات است. این بیماری در مواردی به آرامی و در مواردی نسبتا تند رشد می کنند. سلول های سرطانی از پروستات گسترش و به دیگر بخش های بدن می رسند.
سرطان پروستات اصولا بی علامت است. لذا آقایان بالای 50 سال حتما باید در سال یکبار از نظر ابتلا به سرطان پروستات چک شوند.